vintage meubels

Als je vintage meubels koopt voor de kick, is dat geweldig. Maar als je wilt dat dingen lang meegaan, moet je je onderzoek doen. Vintage meubelen hebben een zekere mystiek over zich. Het is over het algemeen duur, en het is oud. Deze kwaliteiten maken het het perfecte doelwit voor koopjesjagers. Maar dat betekent niet dat je alles maar moet kopen waar je oog op valt. U kunt veel meer van uw vintage meubels genieten door precies de juiste stukken voor uw huis te vinden.

Voordat je naar de dichtstbijzijnde kringloopwinkel rent, moet je bedenken dat vintage meubels zeldzaam zijn, dus wat je koopt zal waarschijnlijk beperkt zijn in hoeveelheid. De kans is groot dat je niet precies de stukken vindt waarnaar je op zoek bent. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je wilt.

Inspecteer voordat je koopt.

Als u gebruikte meubels koopt, bent u misschien geneigd om deze stap over te slaan en meteen naar de kassa te gaan. Maar inspecteer gebruikte meubels alsof ze nieuw zijn. Als u dat niet doet, kunt u later met problemen komen te zitten. Terwijl je een vintage dressoir waarschijnlijk niet zou beschadigen door de lade verkeerd te openen, kun je een hardhouten vloer bekrassen door een gebruikte sofatafel verkeerd te verplaatsen. Die tafel ziet er misschien uit alsof hij in goede staat is, maar als er krassen op de vloer zitten, zult u ze moeten repareren. Natuurlijk kunt u ze schuren, maar het is veel gemakkelijker om dat probleem te voorkomen.

Inspecteer de meubels bij helder licht en verplaats ze indien nodig. Controleer de lades, kijk eronder, enzovoort. Als u iets ziet dat er niet goed uitziet, of als u problemen met het meubel ziet, koop het dan niet.

Vraag het persoonlijk

Als je online koopt, overweeg dan om vragen te stellen. Als u dat vintage bureau wilt kopen, vraag dan of het wordt geleverd met een oppervlak. Je zult verbaasd zijn hoeveel je te weten komt. Als je in persoon winkelt, stel de verkoper dan ook vragen. Zorg ervoor dat ze weten wat je zoekt en waarom je het mooi vindt. U zult ontdekken dat u meer gemeen hebt dan u denkt.

Je kunt de verkoper ook vragen of hij of zij nog extra stukken heeft die hij of zij niet gebruikt. Als je bijvoorbeeld een bank koopt, vraag dan of er bijpassende stoelen of een wandmeubel bij kunnen. Op die manier kun je misschien een betere deal krijgen.

Tip is goed: ga ermee naar een expert.

Als je online koopt, breng het dan naar een expert. Veel vintage meubels zijn zeldzaam en niet gemakkelijk te vinden. Het kan zijn dat je een paar weken moet wachten tot een bepaald stuk opduikt. Als je het online koopt, krijg je het misschien nooit. Dat antieke bed dat je online hebt gezien, is misschien helemaal niet vintage, maar een op maat gemaakt meubelstuk van de laatste paar jaar. Het naar een expert brengen is de beste manier om erachter te komen.

Er zijn ook genoeg experts die gespecialiseerd zijn in vintage meubels. Zij weten waar ze op moeten letten en hoe ze kwaliteitsstukken kunnen vinden. Dit zijn de beste plaatsen om te zoeken.

Controleer het conditierapport van een stoel voordat je hem koopt.

Als u gebruikte meubels koopt, zorg er dan voor dat u het conditierapport krijgt. Als de verkoper er geen bijvoegt, vraag de verkoper er dan een te halen bij een plaatselijke winkel, zoals Home Depot. U wilt weten wat het meubelstuk echt waard is voordat u uw geld uitgeeft. Het conditierapport zal u vertellen hoe het stuk is gebruikt en hoe goed het is onderhouden. U wilt weten of het stuk grote problemen heeft, zoals gebroken beensteunen, of een gescheurde of beschadigde rugleuning.

Als de stoel een klein probleem heeft, kunt u het misschien zelf repareren. Maar als het een groot structureel probleem is, zult u het professioneel moeten laten repareren. Met een stoel wil je voorzichtig zijn.